Att börja jobba

Redan innan begravningen kände jag att jag ville börja komma tillbaka till jobbet. Så efter begravningen började jag komma in någon timme då och då för att känna efter hur det kändes att vara där.

Efter vår resa i februari började jag jobba 25%. Tidigare hade jag varit fullt sjukskriven och bara testat på att vara inne på jobbet. Efter några veckor med 25% ökade jag till 50%, vilket jag jobbar nu.

Det är skönt att inte bara vara hemma och skönt att få ha tankarna på annat. Mitt mål är att försöka öka på graden av arbete framöver, men det får ta den tid det tar. Vill inte stressa fram något.

Alla som drabbas av sorg reagerar säkert olika och det tar olika lång tid att komma tillbaka till arbetet. Säkert mycket beroende på hur man mår, vilken typ av jobb man har, vilka kollegor man har mm. Jag har tur att jag har ett kul jobb som jag verkligen trivs med och alldeles underbara kollegor!

Jag hälsade på på jobbet redan mindre än två veckor efter att Ronja dog. Ville komma in innan jul, så det inte skulle gå så lång tid tills vi sågs. Det kännes väldigt skönt att komma dit. Var där på julfika och det var en mysig stämning.

Är så tacksam för mina kollegor. Det känns tryggt att vara på jobbet och det har gjort att jag kan ta mig dit utan att oroa mig för hur jag mår just då. ?

  2 comments for “Att börja jobba

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *