Är det ditt första barn?

Så mysigt att vara mammaledig! Njuter av varje stund med lilla Molly. Stannar hemma och tar det lugnt de dagar jag behöver och träffar andra mammor på promenad eller fika när jag vill och orkar. Standardfrågan när man träffar andra mammor är: ”Är det ditt första barn?”. Svaret på det är givetvis ”nej, mitt tredje”. Följdfrågan blir nästan alltid ”hur gamla är dina andra barn?”. Då förklarar jag alltid att Molly har en storebror som är 7 år och en storasyster som skulle varit 9 år, men som gick bort för ungefär två år sedan. (Givetvis nämner jag mina bonusbarn också ?)

Några brukar säga då att det var tråkigt att höra och några ställer följdfrågor om vad som hände. Har man förlorat ett barn kanske en del tycker det är svårt och jobbigt med sådana här frågor. Men för mig känns det mer som att jag vill skrika ut att jag faktiskt har tre barn, att vi haft en underbar dotter till hos oss! Så, jag känner mig stolt att kunna säga att detta är mitt tredje barn. Jag tycker också det är fint av de som vågar fråga vad som hände. Jag respekterar såklart de som inte frågar, jag tror många gånger att man inte riktigt vet om det är ok att fråga eller inte. Och en del som förlorat någon kanske inte vill ha den frågan, men jag pratar gärna om Ronja och förklarar gärna vad som hänt. På det viset finns Ronja med oss än mer ❤️

IMG_7488RnQNU_0011

  2 comments for “Är det ditt första barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *