Ronjas sista dag

Idag för ett år sedan var det Ronjas sista dag innan hon dog. Vi började dagen i stugan och min mamma fick hämta oss eftersom jag hade tankat fel i bilen. Jag, Ronja och Albin satt bak i bilen på väg hem. Ronja satt med iPaden och spelade in film, jag är också med på ett hörn:

En av de sista filmerna på Ronja inspelad 6 dec 2015.

Efter att vi kom hem så åkte vi på simning, Ronjas favorit! Hon älskade vatten och var som en fisk.

IMG_2207

Efter simningen ville hon så gärna leka med en av sina bästa kompisar. så vi körde henne dit. Jag själv mådde inte så bra, tror jag hade huvudvärk, så jag la mig i sängen och vilade. Magnus hämtade Ronja lite senare och försökte få henne att äta lite mat. Men Ronja sa hon hade ont i magen så hon gick in till sängen där jag låg. Där började hon vända och vrida på sig jättemycket för att hon hade så ont. Jag tänkte att det var för ont för att vara normalt så jag ringde 1177, men där var det så jättelång kö så vi valde att åka in till akuten istället. Vad som hände sedan har jag redan beskrivit här.

Ronjas sista dag fick hon alltså göra minst tre av sina favoritsysslor: spela in film på iPad, simma och leka med en kompis.
Om jag hade vetat då att det var hennes sista timmar i livet, hade jag agerat annorlunda? För min egen del hade jag säkert haft henne i knät och kramat henne och klappat henne och varit nära henne så mycket jag kunde. Sagt hur mycket jag älskar henne! Och även om jag vet att hon älskade sin mamma så hade hon säkert velat simma och leka med en kompis, så mycket som hon älskade det. ?

sista_kortet

Sista kortet på Ronja

  11 comments for “Ronjas sista dag

 1. C8
  6 december, 2016 at 19:35

  Älskade vännen!!! Tuffa dagar framför er! Usch, du får gärna ringa mig när som helst, det vet du!!! Tänker på er!!!
  Jag är övertygad om att Ronja var supernöjd med sin sista dag och alla sina favoritsaker hon gjorde tills det började göra ont i magen!
  Älskar dig! Kramkram

  • Linda
   6 december, 2016 at 22:17

   Tack vännen ? Älskar dig med ❤️Kram

 2. Jenny Åhlander
  6 december, 2016 at 20:32

  Tänker så mkt på er❤️. Kommer ihåg allt som igår. Vad roligt Tyra tyckte det var att Ronja kom. Kommer ihåg vad vi åt, vad de lekte. Bästa Ronja, så saknad………aldrig glömd❤️

  • Linda
   6 december, 2016 at 22:19

   De hade alltid så kul tillsammans, alla i hästgänget ?❤️Kram

 3. Åsa Solberg
  6 december, 2016 at 21:14

  Ronja var verkligen en aktiv liten tjej! Det verkar som hon älskade att göra många saker! Förstår att det är extra svårt för er just nu. Tänker på er. Kram ❤

  • Linda
   6 december, 2016 at 22:19

   Tack ❤️Ja hon gillade mycket och levde sitt korta liv till fullo ? Kram

 4. Jennie Kenani
  6 december, 2016 at 21:47

  Älskade älskade vän ❤️ Jag minns det som igår… och jag/vi finns här. Ring, kom hit, precis vad som helst som kan hjälpa och stötta. ❤️❤️????❤️❤️

  • Linda
   6 december, 2016 at 22:20

   Tack vännen ❤️ Stor kram!

 5. Mimmi
  6 december, 2016 at 21:52

  Vännen, känner med er? Vi pratade om Ronja idag och om hur ofattbart det är, det som hänt. När W blev ledsen undrade lilleman om han skulle ta en raket och hämta hem Ronja – tänk om det vore så enkelt? Styrkekramar inför morgondagen!

  • Linda
   6 december, 2016 at 22:21

   Gullig han är ? Ja det hade man önskat att det gått! Tack ❤️ Kram

 6. Linda Mann
  6 december, 2016 at 22:48

  Älskar dig vännen. Gör så ont.
  Vi finns här?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *