Ronjas sista dag

Idag för ett år sedan var det Ronjas sista dag innan hon dog. Vi började dagen i stugan och min mamma fick hämta oss eftersom jag hade tankat fel i bilen. Jag, Ronja och Albin satt bak i bilen på väg hem. Ronja satt med iPaden och spelade in film, jag är också med på ett hörn:

En av de sista filmerna på Ronja inspelad 6 dec 2015.

Efter att vi kom hem så åkte vi på simning, Ronjas favorit! Hon älskade vatten och var som en fisk.

IMG_2207

Efter simningen ville hon så gärna leka med en av sina bästa kompisar. så vi körde henne dit. Jag själv mådde inte så bra, tror jag hade huvudvärk, så jag la mig i sängen och vilade. Magnus hämtade Ronja lite senare och försökte få henne att äta lite mat. Men Ronja sa hon hade ont i magen så hon gick in till sängen där jag låg. Där började hon vända och vrida på sig jättemycket för att hon hade så ont. Jag tänkte att det var för ont för att vara normalt så jag ringde 1177, men där var det så jättelång kö så vi valde att åka in till akuten istället. Vad som hände sedan har jag redan beskrivit här.

Ronjas sista dag fick hon alltså göra minst tre av sina favoritsysslor: spela in film på iPad, simma och leka med en kompis.
Om jag hade vetat då att det var hennes sista timmar i livet, hade jag agerat annorlunda? För min egen del hade jag säkert haft henne i knät och kramat henne och klappat henne och varit nära henne så mycket jag kunde. Sagt hur mycket jag älskar henne! Och även om jag vet att hon älskade sin mamma så hade hon säkert velat simma och leka med en kompis, så mycket som hon älskade det. ?

sista_kortet

Sista kortet på Ronja

  11 comments for “Ronjas sista dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *